Najčešća pitanja2019-01-21T18:04:51+02:00

Najčešća pitanja i odgovori

Da li je PRIMEDERMA lek za ekcem ili dermatitis?

PRIMEDERMA nije lek za ekcem ili dermatitis. Lek za ovo kožno oboljenje ne postoji. Ipak, na osnovu iskustva značajnog broja naših korisnika, 1-2-3 Formula daje dobre rezultate u tretmanu karakterističnih promena koje se javljaju kod ekcema.

Da bismo bili uspešni u meri koliko očekujemo, potrebno je da se ispune još neki preduslovi, i to: da je zaista reč o dijagnostifikovanoj ekcematoznoj promeni; zatim, da je individualna reakcija organizma na aktivne sastojke proizvoda pozitivna; i na kraju, potrebna je disciplina u primeni proizvoda – onako kako stoji u uputstvu za primenu.

 

Kako PRIMEDERMA deluje na simptome ekcema ili dermatitisa?

PRIMEDERMA 1-2-3 Formula deluje na simptome ekcema u svim fazama ispoljavanja ili remisije. Predloženi režim upotrebe PRANJE-TRETMAN-NEGA na bezbedan način dovodi do povlačenja svih karakterističnih simptoma ekcema i drugih formi dermatitisa.

Redovnom upotrebom proizvoda u režimu PRANJE-NEGA značajno se smanjuje učestalost aktivnih simptoma ili, u nekim slučajevima, dolazi do potpunog nestanka simptoma.

 

 

Za koliko vremena će se simptomi ekcema ili dermatitisa povući?

Ekcem ili dermatitis je dugotrajno, hronično stanje kože, i u skladu sa tim uklanjanje simptoma može da potraje. Istovremeno, individualni odgovor kože na različite vrste tretmana značajno varira. Ono što kod nekoga dovodi do potpunog povlačenja simptoma, ne znači da će biti jednako delotvorno i uspešno u tretmanu ekcema neke druge osobe.

Prema iskustvu značajnog broja naših korisnika, režim primene PRANJE-TRETMAN-NEGA u idealnim uslovima dovodi do toga da se izraženi simptomi ekcema ili dermatitisa smanjuju ili povlače u kratkom roku. Za zapuštenija stanja ekcema na koži, s druge strane, potrebna je upornost i, u skladu sa tim, smirivanje simptoma može da potraje. Nakon smirivanja aktivnih simptoma ekcema ili dermatitisa, preporučuje se režim primene PRANJE-NEGA, kako bi se revitalizovala barijerna funkcija kože, i ukupno, smanjio nivo rizika od ponovne pojave aktivnih simptoma.

 

Da li se aktivni simptomi ekcema ili dermatitisa mogu pojaviti ponovo?

Nažalost, da. Povlačenje simptoma ne znači da je ekcem izlečen. Uglavnom je u pitanju samo privremeno poboljšanje, čije trajanje zavisi od više faktora. To je ujedno i osnovna karakteristika ekcema na koži. Zamislite stanje ekcema kao i svako drugo hronično oboljenje. Ukoliko, na primer, prestanete da koristite terapiju za visok krvni pritisak, vrlo je izvesno da će se simptomi povišenog pritiska ponovo pojaviti. Isti slučaj je i sa ekcemom.

Zbog toga je neophodno pridržavati se određenog režima higijene, nege i zaštite kože da bismo obezbedili duži period mirovanja simptoma. U idealnim uslovima, koninuirana nega sprečava ponovnu pojavu aktivih simptoma i u celini, omogućava kvalitetniji i komforniji život osobe sa ekcemom.

 

Zbog čega se PRIMEDERMA koristi i kada se aktivni simptomi ekcema ili dermatitisa povuku?

Za kožu sa ekcemom, čak i ukoliko je došlo do povlačenja karakterističnih simptoma, ne treba prestati sa odgovarajućom higijenom i negom. Povlačenje simptoma, nažalost, ne znači da je ekcem izlečen. Uglavnom je u pitanju privremeno poboljšanje, čije trajanje zavisi od više faktora.

Kontinuirana nega je jedan od bitnijih faktora koji obezbeđuju duži period mirovanja simptoma. U idealnim uslovima, koninuirana nega sprečava ponovnu pojavu aktivih simptoma. PRIMEDERMA osigurava upravo to. Kontinuiranu negu i zaštitu kože, kao jedini pouzdani način kontrole i prevencije simptoma ekcema.

 

Zbog čega je potrebno da koristimo sva tri PRIMEDERMA proizvoda?

Iz vrlo jednostavnog razloga. Jedna krema ili bilo koji drugi preparat neće rešiti problem. Za pouzdane, dugoročne i što je najvažnije, održive rezultate, potrebno je smiriti aktivne simptome, eliminisati iritanse u fazi pranja kože i obezbediti odgovarajuću negu i revitalizaciju kože nakon povlačenja aktivnih simptoma. PRIMEDERMA objedinjuje ova tri najvažnija koraka u tretmanu ekcema ili dermatitisa: PRANJE, TRETMAN i NEGU.

Za vreme trajanja i nakon povlačenja simptoma ekcema, koža je i dalje osetljiva, pa ako se tretira agresivnim sredstvima za pranje, kao što su na primer obični sapuni, vrlo je verovatno da će brzo doći do ponovne pojave aktivnih simptoma. Zbog toga je važno koristiti sredstva za pranje kože koja nisu agresivna, i koja neće dodatno isušivati i iri