NAJČEŠĆA PITANJA

VI PITATE, MI ODGOVARAMO

Da li je PRIMEDERMA lek za ekcem ili dermatitis?

PRIMEDERMA nije lek za ekcem ili dermatitis. Lek za ovo kožno oboljenje ne postoji. Ipak, na osnovu iskustva značajnog broja naših korisnika, 1-2-3 Formula daje dobre rezultate u tretmanu karakterističnih promena koje se javljaju kod ekcema.

Da bismo bili uspešni u meri koliko očekujemo, potrebno je da se ispune još neki preduslovi, i to: da je zaista reč o dijagnostifikovanoj ekcematoznoj promeni; zatim, da je individualna reakcija organizma na aktivne sastojke proizvoda pozitivna; i na kraju, potrebna je disciplina u primeni proizvoda – onako kako stoji u uputstvu za primenu.

Kako PRIMEDERMA deluje na simptome ekcema ili dermatitisa?

PRIMEDERMA 1-2-3 Formula deluje na simptome ekcema u svim fazama ispoljavanja ili remisije. Predloženi režim upotrebe PRANJE-TRETMAN-NEGA na bezbedan način dovodi do povlačenja svih karakterističnih simptoma ekcema i drugih formi dermatitisa.

Redovnom upotrebom proizvoda u režimu PRANJE-NEGA značajno se smanjuje učestalost aktivnih simptoma ili, u nekim slučajevima, dolazi do potpunog nestanka simptoma.

Za koliko vremena će se simptomi ekcema ili dermatitisa povući?

Ekcem ili dermatitis je dugotrajno, hronično stanje kože, i u skladu sa tim uklanjanje simptoma može da potraje. Istovremeno, individualni odgovor kože na različite vrste tretmana značajno varira. Ono što kod nekoga dovodi do potpunog povlačenja simptoma, ne znači da će biti jednako delotvorno i uspešno u tretmanu ekcema neke druge osobe.

Prema iskustvu značajnog broja naših korisnika, režim primene PRANJE-TRETMAN-NEGA u idealnim uslovima dovodi do toga da se izraženi simptomi ekcema ili dermatitisa smanjuju ili povlače u kratkom roku. Za zapuštenija stanja ekcema na koži, s druge strane, potrebna je upornost i, u skladu sa tim, smirivanje simptoma može da potraje. Nakon smirivanja aktivnih simptoma ekcema ili dermatitisa, preporučuje se režim primene PRANJE-NEGA, kako bi se revitalizovala barijerna funkcija kože, i ukupno, smanjio nivo rizika od ponovne pojave aktivnih simptoma.

Da li se aktivni simptomi ekcema ili dermatitisa mogu pojaviti ponovo?

Nažalost, da. Povlačenje simptoma ne znači da je ekcem izlečen. Uglavnom je u pitanju samo privremeno poboljšanje, čije trajanje zavisi od više faktora. To je ujedno i osnovna karakteristika ekcema na koži. Zamislite stanje ekcema kao i svako drugo hronično oboljenje. Ukoliko, na primer, prestanete da koristite terapiju za visok krvni pritisak, vrlo je izvesno da će se simptomi povišenog pritiska ponovo pojaviti. Isti slučaj je i sa ekcemom.

Zbog toga je neophodno pridržavati se određenog režima higijene, nege i zaštite kože da bismo obezbedili duži period mirovanja simptoma. U idealnim uslovima, koninuirana nega sprečava ponovnu pojavu aktivih simptoma i u celini, omogućava kvalitetniji i komforniji život osobe sa ekcemom.

Zbog čega se PRIMEDERMA koristi i kada se aktivni simptomi ekcema ili dermatitisa povuku?

Za kožu sa ekcemom, čak i ukoliko je došlo do povlačenja karakterističnih simptoma, ne treba prestati sa odgovarajućom higijenom i negom. Povlačenje simptoma, nažalost, ne znači da je ekcem izlečen. Uglavnom je u pitanju privremeno poboljšanje, čije trajanje zavisi od više faktora.

Kontinuirana nega je jedan od bitnijih faktora koji obezbeđuju duži period mirovanja simptoma. U idealnim uslovima, koninuirana nega sprečava ponovnu pojavu aktivih simptoma. PRIMEDERMA osigurava upravo to. Kontinuiranu negu i zaštitu kože, kao jedini pouzdani način kontrole i prevencije simptoma ekcema.

Zbog čega je potrebno da koristimo sva tri PRIMEDERMA proizvoda?

Iz vrlo jednostavnog razloga. Jedna krema ili bilo koji drugi preparat neće rešiti problem. Za pouzdane, dugoročne i što je najvažnije, održive rezultate, potrebno je smiriti aktivne simptome, eliminisati iritanse u fazi pranja kože i obezbediti odgovarajuću negu i revitalizaciju kože nakon povlačenja aktivnih simptoma. PRIMEDERMA objedinjuje ova tri najvažnija koraka u tretmanu ekcema ili dermatitisa: PRANJE, TRETMAN i NEGU.

Za vreme trajanja i nakon povlačenja simptoma ekcema, koža je i dalje osetljiva, pa ako se tretira agresivnim sredstvima za pranje, kao što su na primer obični sapuni, vrlo je verovatno da će brzo doći do ponovne pojave aktivnih simptoma. Zbog toga je važno koristiti sredstva za pranje kože koja nisu agresivna, i koja neće dodatno isušivati i iritirati kožu. Ona koja stvaraju zaštitnu emulziju na površini kože i istovremeno povećavaju njenu elastičnost, poboljšavaju hidrataciju i ublažavaju svrab. Upravo takvo sredstvo za pranje je PRIMEDERMA-BIO.

Smirivanje simptoma, revitalizacija, nega i zaštita kože u svim fazama ispoljavanja simptoma je podjednako neophodan i štaviše, najvažniji korak u kontroli simptoma ekcema. Za smirivanje karakterističnih simptoma ekcema, kao što su svrab, crvenilo, ispucalost i perutanje kože namenjena je formulacija PRIMEDERMA-E.

Za produženi tretman, revitalizaciju barijerne funkcije kože, i istovremeno negu i zaštitu kože za vreme trajanja ili mirovanja simptoma, namenjena je formula PRIMEDERMA-N. Uopšte, obe formule imaju izrazito terapeutsko dejstvo. Međusobno se dopunjuju i zajedno ostvaruju potpuni efekat na koži sa ekcemom. Zajedno sa fazom pranja, TRETMAN i NEGA čine celinu uspešnog tretmana ekcema, i to je jedini pravilan pristup koji osigurava zadovoljavajuće rezultate u dugoročnoj kontroli i prevenciji simptoma ekcema.

Da li PRIMEDERMA sadrži kortikosteroide?

Izričito, ne! U pitanju je nedvosmisleno prirodna i bezbedna formula, bez kortikosterioda, veštačkih boja, mirisa i parabena. Sastav je tačno onakav kako je navedeno u deklaraciji. U suprotnom, PRIMEDERMA ne bi dobila pozitivno mišljenje akreditovanih laboratorija za stavljanje u promet. Osim toga, napominjemo da je upotreba nedozvoljenih supstanci, i prikrivanje stvarnog sastava proizvoda ozbiljan prekršaj, a to svakako nije naš poslovni, niti moralni pristup.

Ono što zaista jeste naš poslovni i tehnološki pristup odnosi se na to da afirmišmo prirodnu zamenu za standardnu terapiju kortikosteroidima. Biljni ekstrakti, biljna ulja i vitamini koje koristimo u našim proizvodima ostvaruju efekat na koži sa ekcemom koji se može porediti sa efektima kortikosteroida u manjim koncentracijama. PRIMEDERMA je zbog toga, uslovno rečeno, prirodna alternativa kortikosteroidima.

Zbog čega se PRIMEDERMA-E koristi sa pauzom u neprekidnoj primeni?

Kada je nešto deklarisano kao biljni preparat, to zapravo ne mora da znači da je apsolutno neškodljivo i bezbedno za korišćenje bez ograničenja. Suprotno od toga – čak i kod prirodnih preparata nekada je potrebno biti oprezan. U praksi ima dosta takvih primera.

Isto tako, postoje i određena ograničenja u primeni preparata PRIMEDERMA-E u kontinuitetu. Naime, u sastavu preparata PRIMEDERMA-E se nalazi i peruanski balzam. To je proizvod prirodnog, biljnog porekla, koji ispoljava veoma korisno dejstvo u tretmanu različitih stanja kože. Upravo za ovaj sastojak postoji jedno ograničenje u primeni. Stručna literatura (farmakopeja) je ovde usaglašena – preparati na bazi peruanskog balzama se koriste sa ograničenjem u neprekidnoj dužini primene. Razlog je mogućnost dodatne senzitivizacije, i osobito mogućnost povećane fotosenzibilizacije kože u letnjem periodu (moguća pojava hiperpigmentacija zbog sunca). Upravo zbog toga smo i preporučili ograničenje za primenu preparata u kontinuitetu.

Da li PRIMEDERMA deluje i kod psorijaze?

U osnovi, PRIMEDERMA je namenjena za tretman ekcematoznih promena na koži. Psorijaza nije ekcem i zbog toga se PRIMEDERMA primarno ne preporučuje za tretman psorijaze – uprkos tome što je određeni broj naših korisnika primetio poboljšanje stanja kože sa psorijazom nakon primene 1-2-3 Formule.

Dodatak ovoj informaciji je i sledeće objašnjenje. Jedan proizvod ne bi trebalo da bude namenjen i za tretman ekcema i za tretman psorijaze. Izuzev terapije kortikosteroidima, svako terapeutsko povezivanje ova dva oboljenja je pogrešno, imajući u vidu različitu kliničku sliku. Naime, psorijaza se najčešće odlikuje formiranjem zadebljanja i skrame na površini ošećene kože, što je ređi slučaj sa simptomatikom ekcema na koži. Za uklanjanje tako formiranih zadebljanja i nevitalnih slojeva kože opravdano je koristiti jače agense, kao što je na primer, salicilna kiselina, ali je kod ekcema primena tako agresivnih supstanci pogrešna i često kontraproduktivna. Salicilna kiselina kod ekcema se, eventualno, preporučuje za tretman izrazito suvih i zapuštenih ekcema, koji mogu da liče na psorijazu po formacijama beličaste ljuspaste kože, tzv. psorijatične skrame.

Da li PRIMEDERMA deluje i na seboroični dermatitis?

Korisnici koji su upotrebljavali naše proizvode za tretman atopijskog dermatitisa, primetili su i veoma pozitivne efekte na stanje seboroičnog dermatitisa. Štaviše, primetili su opšte poboljšanje stanja kože.

Koja je prednost PRIMEDERMA-BIO u odnosu na druga sredstva za pranje kože?

Ekcem ili dermatitis se odlikuje veoma osetljivom i isušenom kožom, i to ne samo za vreme trajanja aktivnih simptoma, već i onda kada simptomi miruju. Zbog toga se izričito ne preporučuje pranje kože agresivnim sredstvima za pranje, kao što su, na primer, obični sapuni. Suprotno, preporučuju se sredstva za pranje kože koja nisu agresivna, i koja neće dodatno isušivati i iritirati kožu. Ona koja stvaraju zaštitnu emulziju na površini kože i istovremeno povećavaju njenu elastičnost, poboljšavaju hidrataciju i ublažavaju svrab. Upravo takvo blago sredstvo za pranje kože bez sapuna je PRIMEDERMA-BIO. Ova formulacija je razvijena na organskoj bazi, i ne sadrži iritanse poput sulfata i parabena. Zbog toga PRIMEDERMA-BIO izrazito blagotvorno deluje na umirenje kože sa ekcemom, i uopšte, umirenje osetljive kože. U odnosu na druge inostrane proizvode sličnih karakteristika, ona se ne razlikuje po kvalitetu, ali se veoma razlikuje po ceni, koja je znatno niža.

NAŠE LOKACIJE

PRIMED BIO-APOTEKA I
Vojvode Stepe 120
T: 011-391-24-31

PRIMED BIO-APOTEKA II
TC Piramida, Jurija Gagarina 151g, lokal 2
T: 011-31-87-017

PRIMED BIO-APOTEKA III
Cara Dušana 24, Dorćol
T: 011-32-88-948

TELEFONSKO NARUČIVANJE
PRATITE NAS

Facebook
Instagram
Youtube

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google